What Time Is It?

I love crochet
I love making
I love blogging
I love dreaming
I love sentimental
I love photographing
I am shy
I am quiet
I am talkative
I like animation movie
I like beautiful drawing
I care for my love one
I care about how others feel
I care about what i am looking for
I care about how others think of me

Follow by Email

Tuesday, December 30, 2014

Segmen #5ApplikasiAndroidPilihanSaya

Assalammualaikum semua readers,

Tengok kat tajuk atas, Segmen la.. Tapi bukan segmen giveaway ke apa. Macam tuan segmen kata, simple je, banner pun takya. Nak senang. Tu la Hana tertarik nak join. Bukan pasal nak menang, pasal seronok tengok segmen yang special nie.

Ok, #5ApplikasiAndroidPilihanSaya!!

1. Instagram


Hana dengan Instagram memang melekat! Tengok aje handpon, Instagram. Orang kata Instagram tempat untuk "show off". Yerla kan, semua gambar. Bagi sesiapa yang belum ada Instagram, Hana nak bagitau cara Hana, Instagram adalah platform yang kita share gambar dengan semua orang selain daripada followers kita saje. Hashtag apa2 saje, kalau hashtag tu dah wujud, rakan Instagram yang lain view hashtag tu, gambar anda pun tersenarai. Kalau orang suka gambar yang awak upload, diorang akan like.

2. Whatsapp


Chatting platform yang wajib ada dalam setiap handphone Android. Sekarang mana lagi orang pakai sms, mms? Buka saje data plan untuk nombor telefon, nak hantar video pakai Whatsapp pun boleh. Share location lagi.. Share contact number juga boleh jadi.

3.Clean Master


Bagi Hana, clean master nie best la. Apps nie tolong bersihkan junk file, tolong cool down handphone, boost games, boost CPU, boost device memory. Clean master nie pun tolong jimatkan bateri sekali. Hana memang suka pakai nie selalu. Kira puas hati sungguh dengan function dan service dia.

4.Chrome Browser


Chrome browser adalah browser flavour Hana. Sekarang tulis post nie pun tengah pakai Chrome browser. Browser nie kira sangat phone friendly. Boleh buka tab banyak2 macam kat pc. Boleh save page dekat mobile kemudian link dengan Google Chrome kat pc. Tak sempat nak habis bca kat pc boleh simpan sambung kat phone. Janji ada Google account. Tapi kalau dah Android user, takkan la takde Google acount kan?

5. LINE camera - selfies & collage



Hana suka pakai apps nie untuk edit gambar kemudian upload kat Instagram. Dia boleh buat square picture pakai collage walaupun hanya sekeping. Hana suka pakai stamp, bingkai dan text dia. Comel2 font yang dia bagi. Yang watermark Adore The Sunshine tu pun buat pakai LINE camera.

Dah, Hana dah done task yang nie. Senang dan seronok sebab berkongsi flavour Hana dengan korang. Korang nak join? Syarat dia senang aje.

1. Mempunyai blog dan pengguna Android.
2. Tajuk entry adalah seperti berikut "Segmen #5ApplikasiAndroidPilihanSaya".
3. Wajib masukkan screenshot applikasi tersebut seperti contoh di atas.
4. Post entry link anda di ruang komen post Hafiz Zulkafly segmen ini (tujuan untuk berkongsi).
5. Tag sekurang-kurangnya 3 kawan dan pastikan diorang tahu.
6. Selesai!!

Jom la join! Hana tag 3 bloggers bertuah : JssCik Belbel dan Anamyhusna

Salam dari Hana
Tata..

5 comments:

cik belbel said...

thanks tag nanti cik belbel join okehhh !

Nur Hana Law said...

Welcome Cik Belbel..Ada masa join la :D.

Hafiz Zulkafly said...

terima kasih sudi join :D
btw line camera tu, kalau nak pakai kena ada LINE ke?

Ana Myhusna said...

Thanks tag.. ^^

Nur Hana Law said...

@ Hafiz Zulkafly : Sama-sama. :D Pasal LINE Camera tu,entah la, Hana memang dah ada pakai LINE apps dah. Pastu perasan camera dia shiok.

@Ana Myhusna : Sama-sama. :D

Followers

 

Adore The Sunshine Template by Ipietoon Cute Blog Design and Bukit Gambang